تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۳/۰۳/۰۹

تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران

مدیرعامل بنیاد گندمکاران کشور، گفت: امسال از ابتدای خرید محصول گندم کشاورزان، تاخیر در پرداخت مطالبات را مشاهده می‌کنیم که جامعه کشاورزی را ناراضی و نگران کرده است.

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور ،علی قلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد گندمکاران کشور در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما درباره تولید و خرید گندم، گفت: تا امروز ۲ و نیم میلیون تن گندم خریداری شده در کل کشور و تقریبا در ۱۰ تا ۱۲ استان کشور الان مشغول برداشت گندم هستند که می‌رویم به سمت استان‌های معتدل و پیش بینی ما این است که با توجه به تولیدی که اکنون داریم و شرایط را که رصد می‌کنیم در کل استان‌های کشور، فکر می‌کنیم امسال بتوانیم بیش از ۱۳ میلیون تن گندم تولید کنیم و حدود ۱۱ میلیون تن شاید هم بیشتر این پیش بینی ماست که خرید گندم داشته باشیم، اگر این اتفاق بیفتد دیگر نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت و انشاالله در بحث گندم خودکفا می‌شویم.


وی افزود: آن چیزی که الان کشاورز را ناراضی کرده موضوع عدم پرداخت مطالبات گندم آنها است، این رقم گندمی که الان خریداری شده قریب به ۴۰ و خرده‌ای هزار میلیارد تومان (همت) پول آن می‌شود که از این عدد فقط ۲ و ۳ دهم همت تا الان پرداخت شده است یک مقدار جزیی در استان سیستان و بلوچستان پرداخت شده و مقداری هم در یک بخش جزیی در ایلام و بخشی هم در خوزستان که کلا ۲ و ۳ دهم همت است که در مقابل ۴۳ تا ۴۴ همت عدد خیلی ناچیزی است با توجه به اینکه ما در ابتدای فصل برداشت محصول هستیم.


ایمانی اضافه کرد: در سنوات گذشته این مشکل را نداشتیم، در ابتدا ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت پول به حساب کشاورزان واریز می‌شد، یک مقدار که جلوتر رفتیم و حجم خرید بالاتر می‌رفت یک مقدار پرداخت‌ها با تاخیر می‌شد، اما امسال از ابتدای خرید محصول این تاخیر را مشاهده می‌کنیم و جامعه کشاورزی ما نگران هست از این موضوع و ما هم نگران این هستیم ، چرا ؟ برای اینکه کشاورز گندم را که برداشت می‌کند عوامل دیگر تولید از جمله کرایه تراکتور، کمباین وخودروی حامل گندم پول می‌خواهد کشاورز بدهی به بانک دارد که سررسید آن سر برداشت محصول است بانک ۶ درصد جریمه تاخیر می‌گیرد و دیگر مسایل مثل پول کود و سم که خرید کرده و سر برداشت محصول باید کشاورز پرداخت کند، همه اینها را از کشاورز می‌خواهند حالا که گندم را برداشت کرده پول آنها را بدهد از طرفی کشاورز هم پول ندارد بدهد و این باعث نارضایتی کشاورز شده و می‌شود.


وی درباره خرید تضمینی، تصریح کرد: در قانون خرید تضمینی آمده که دولت برای جلوگیری از سلف خری و دلال بازی مکلف است صددرصد منابع خرید تضمینی را فورا تامین بکند این یک نکته و نکته بعدی اینکه اگر اشکالی در پرداخت به وجود آمد که تاخیر اتفاق افتاد، مکلف کرده دولت را که طبق سود روزشماری که بانک مرکزی اعلام می‌کند این تاخیر را به کشاورز پرداخت بکند، از سال ۱۳۶۸ که قانون خرید تضمینی هست تا الان ندیدیم کسی بخواهد بابت تاخیر ریالی به کشاورز پرداخت بکند.

 


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.