دسترسی کم صنعتگران به بورس فلزات | تلاش تولیدکنندگان به توسعه بازار صادراتی

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۳/۰۱/۳۰

دسترسی کم صنعتگران به بورس فلزات | تلاش تولیدکنندگان به توسعه بازار صادراتی

دبیر انجمن صنفی ماشین آلات کشاورزی با اشاره به افزایش قیمت مصنوعات فلزی گفت: صنف ما جزو صنایع کوچک محسوب می شود و محدودیت سرمایه در گردش دارد و لذا امکان خرید مستقیم از بورس فلزات را چندان نداریم.

علی عباس زاده دبیر انجمن صنفی ماشین آلات کشاورزی در خصوص شرایط تولید کنندگان این بخش در سال ۱۴۰۲ در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: به هر حال تغییرات قیمتی روی همه چیز اثر می گذارد اولین مساله ای که رخ می دهد و ما هم مستثنی نیستیم افزایش قیمت محصول نهایی برای رسیدن به دست کشاورز است. به هر حال نوسان قیمت مصنوعات فلزی روی این حوزه هم اثر می گذارد. از طرفی هم چون بخش عمده مواد اولیه مصرفی ادوات و دنباله بندها فلز است این اثرات قابل توجه است.

عباس زاده در خصوص میزان اثرگذاری افزایش قیمت مصنوعات فلزی بر افزایش قیمت ماشین آلات کشاورزی در سال قبل گفت: با توجه به اینکه تولید کننده های ما در سطح کشور زیاد است و بازار رقابت هست و از سوی دیگر کشاورزان خریداران اصلی هستند، بنابراین تولید کننده ها سعی کرده اند با حداقل سود کار را انجام دهند.

وی ادامه داد: در حقیقت با بررسی میزان و درصد افزایش قیمت فولاد در سال قبل و در نظر گرفتن شدت و ضعف استفاده از مصنوعات فلزی در ادوات و ماشین آلات کشاورزی، می توان میزان افزایش نرخ تولیدان این بخش را نیز تخمین زد. البته باز هم تاکید می کنم که به دلیل وجود عمده تولید کننده ها و بازار رقابتی که بین شان وجود دارد همه تولید کننده ها با حداقل سود تولید کرده اند.

این مقام صنفی همچنین در خصوص توزیع فلزات در بورس و حواشی پیرامون آن نیز گفت: به هر حال همانطور که می دانید در توزیع فلز در بورس یک دستورالعمل است و یک اعداد و توناژ بالا باید به صورت مستقیم خریداری کنند ضمن اینکه سه ماه قبل از تحویل هم باید پول واریز کنند. این در شرایطی است که شرکت هایی که در حوره ماشین الات کشاورزی فعالیت می کنند صنایع کوچک هستند و مانند صنایع بزرگی همچون خودروسازی با خط تولید های زیاد و پرسنل زیاد نیستند و نهایتا بین ۵۰ تا ۲۰۰ نفر پرسنل دارند و از ورق های متفاوت و متنوعی باید استفاده کنند. در نتیجه به یکباره نمی توانند ۱۰-۱۵ نوعی که نیاز دارند با توناژ بالا خریداری کنند چون سرمایه در گردش ها محدود است.

عباس زاده افزود: در واقع در حوزه ماشین آلات کشاورزی سرمایه در گردش ها از محل فروش دستگاه ها حاصل می شود و تولید کننده ها سعی می کنند خود را وابسته به نظام بانکی نکنند چون خود خریداران وابسته به نظام بانکی هستند و به صورت تسهیلاتی دستگاه خریداری می کنند. بنابراین سرمایه در گردش ها محدود است و توان خرید توناژهای بالا از بورس را ندارند و به این ترتیب لاجرم عموما از بازار آزاد خرید می کنند.

بازار سیاه فلزات نداریم

وی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه بازار سیاهی که گاها در برای بخش فلزات راه می افتد، تفاوت قیمتها چقدر می شود و صنعتگران این بخش چگونه تولید را مدیریت می کنند گفت: بازار سیاه نمی توان گفت چون کالا موجود هست اما وقتی کالا در توناژهای بالا در بنگاه های توزیع آهن آلات می رود و سپس به بخش خرده فروشی که همان تولید کننده های ما هستند می آید، لاجرم افزایش قیمت پیدا می کند و چاره ای نیست باید خریداری کنیم همه صنایع کوچک چنین شرایطی دارند؛ یعنی بر خلاف صنایعی همچون خودروسازی که بر فرض برنامه تولید ۲۰۰ هزار دستکاه دارند در توناژهای بالا خرید دارند اما در حوزه ای مثل ماشین الات کشاورزی که شرایط جوی و اقلیمی در فروش ماشین کشاورزی نقش دارد لذا هر چقدر هم که دستگاه تولید کرده باشند اگر سرایط مهیا نباشد خریداری ندارد.

عباس زاده در ادامه خاطر نشان کرد: با این تفاسیر بیشتر اهتمام شرکت ها به توسعه بازارهای صادراتی است تا بتوانند در این حوزه ها بخشی از تولید خود را بفروشند و غالبا در برنامه کاری کلیه شرکت ها صادرات هست با اینکه مسائلی همچون نقل و انتقال پولی، تعهدات و پیمان سپاری ارزی و غیره مسائلی است که تولید کنندگان برای ارسال تولیدات خود به دیگر کشورها با آن مواجه هستند.

 

ضرورت نوسازی در ناوگان نیرو محرکه

دبیر انجمن صنفی ماشین آلات کشاورزی همچنین در پاسخ به این سوال که بحث فرسودگی ماشین آلات کشاورزی کشور تا چه حد جدی است، گفت: این یک موضوع بسیار جدی است و از سالهای گذشته وجود داشته اما در حال حاضر به جز موضوع بازسازی و نوسازی، بیشتر در ناوگان نیرومحرکه (تراکتورها) نوسازی نیاز است. یعنی در ادوات نوسازی انجام می شود چون قیمت ها پایین تر است نوسازی ها بهتر است و تسهیلات بانکی هم می گیرند.

وی ادامه داد: همانطور که می دانید از سالها گذشته موضوع نوسازی ناوگان تراکتورها در برنامه کار دولتمردان بوده و از طرفی هم تقاضا داریم. در بازار تقاضا برای محصولات جدید هست و شاید یکی از دلایلی که نوسازی صورت نمی گیرد همین تقاضا باشد که بودجه کلانی هم می خواهد. به عبارت ساده تر اید تقاضایی که وجود دارد اجازه ندهد نوسازی انجام شود.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.